• Hittaforetagsdelen.se / Dupont Media

  Hittaforetagsdelen.se / Dupont Media Corporation AB

  (Företaget ringer upp och påstår att de ringer från Hitta.se och att man redan är kund. Om man nekar detta skall man spela in en avslutsbekräftelse. Detta genererar en faktura på 10 tusentals kronor). 

   

  Org nr: 556780-4256
  Adress: Box 4014
  Postadr: 169 04 Solna
  Telefon: 08-655 87 06
  Faxnr: OKÄND
  Bank/Plusgiro: 401-2183
  Email: info@hittaforetagsdelen.se
  Webb: www.hittaforetagsdelen.se

  STATUS FÖR FÖRETAGET: AKTIVT !


  Bluffakturor

  Klicka på bilderna för att förstora dom.

 • Kommentarer

  • Lisa - tor, 01/11/2012 - 11:58

   Är sååå less på detta företag! Blev uppring av en säljare som jag pratade med vid tre tillfällen. Säljaren utgav sig för att ringa från hitta.se. Han svarade tom JA på en direkt fråga om det var hitta.se han ringde från. Ren lögn alltså! Det diskuterades om annonsering från föregående år, och vilka ändringar vi ville ha. Skulle få ett korrektur på detta, med ångerrätt. Inget mail kom, men däremot en faktura från Dupont Media Corporation AB. Kontaktade Svensk Handel, bestred fakturan och gjorde en polisanmälan. Blev senare uppringd av företaget och pratade med en mkt osympatisk kvinna som mer eller mindre hotade mig. Jag svarade att jag stod fast vid bestridandet av fakturan, pga att säljaren uppträtt bedrägligt. Har efter det blivit uppringd igen, 3 ggr av 2 olika personer som på ett mildare sätt försöker få mig att betala. De har erbjudit mig att betala endast halva kostnaden eftersom jag "inte verkar nöjd". De tycker också att jag borde säga upp avtalet, som jag inte godkänner, för att det inte ska bli dyrare... De 2 senare personerna jag pratat med är väldigt förstående och tycker att det är beklagligt om säljaren har uppträtt på detta vis, men de kan inte göra något, jag måste tyvärr betala. Det går inte att makulera "beställningen". Ingen tar ansvar för hur säljaren har uppträtt! Jag blir så förbannad! Slöseri med tid och energi!

   • Säkert Företag - tor, 01/11/2012 - 16:46

    Hej! Tack för ditt meddelande gällande bedrägeriförsök från Dupont Media Corp AB. Om ni önskar hjälp och rådgivning i detta ärende är ni välkomna att kontakta vår Varningslista på telefon: 040-692 10 05 så hjälper vi er med detta. Tråkigt att höra att ni blivit utsatta. Önskar en trevlig dag! Mvh David Thornell - Säkert Företag

  • Patrik - tor, 06/09/2012 - 21:46

   Vi har blivit utsatta av samma sak. Utser sig vara ett etablerat företag. Vi ville se textkorrektur innan vi tog ett beslut. Ändå fick vi en faktura... Vi bestred direkt och en kvinna ringde upp Och var väldigt tjurig... Hon skickade ljudfil och det finns inte en chans Att dom kommer få betalt, det ända som sägs är att vi vill ha textkorrektur. Blir så förbannad på oseriösa företag!

  • Maria - tis, 28/08/2012 - 20:13

   Precis som ewa-lill blev vi uppringda förra veckan där dom presenterade sig som eniro. Kom faktura från dupont media. Ringde upp och sa att vi inte ska ha nått ab. Säljaren sa att jag ljög och skickade över ljudfil, där har dom spelat in mig - inte min man som är firmatecknare. Avtalet är ogiltigt. Nu är dom omöjliga att få tag på. Kommer aldrig betala en krona till dessa lurendrejare. Har varit i kontakt med Konsumentombudsmannen och riktiga Eniro också. Ursch.. Undrar hur dessa människor kan somna med gott samvete.

   • Säkert Företag - ons, 29/08/2012 - 07:43

    Hej! Ja Dupont Media är en av de största bedragarna på marknaden. Just Eniro bör se upp, då det uppkommer fler och fler Blufföretag som spelar på deras varumärke när de kontaktar företagskunder. Hoppas att ert ärendet löser sig, annars är ni varmt välkomna att kontakta oss för rådgivning. MVH - Säkert Företag

  • Ewa-Lill Witedal - tor, 23/08/2012 - 11:27

   Vi blev uppringda av en säljare från Dupont Media som utgav sig vara från Eniro 118118. Han fick mig att bekräfta våra uppgifter. Dagen efter kommer en faktura från 118818.se. Jag bestrider då fakturan och en dam ringer upp från deras kundtjänst. Som anser att de har gjort helt rätt och att jag har fel. De sänder över en ljudfil som givetvis inte innehåller när säljaren presenterar sig som säljare från Eniro. Vi har polisanmält händelsen och kommer aldrig att betala denna faktura.

   • Säkert Företag - tor, 23/08/2012 - 11:42

    Hej Ewa-Lill! Ja detta är en väl använd metod av Dupont Media. Vi hoppas att ärendet löser sig, och om det inte gör det är ni varmt välkomna att kontakta oss för rådgivning. Lycka till! MVH - Säkert Företag

  • Katrin - ons, 23/05/2012 - 15:26

   Dupont Media har även kallat sig Refa Media AB och Isonett och 118818.se. Alla med organisationsnr 556780-4256. Företaget är aggressiva och hotfulla när man enligt dom "bryter" abonnemangsperioden på 2 år. Företaget skickar även ut bluff-faktura utan att ringa först. En av fakturorna vi erhållit på 16306:- bestreds 3 gånger, hamnade hos Inkasso och efter ett antal veckor tog Refa Media tillbaka kravet. Anmäl till Svensk Handel och polis - länk till dokument finns på Svensk Handels webb.

   • Säkert Företag - ons, 23/05/2012 - 15:28

    Hej Katrin! Tack för informationen! Vi hoppas att ni inte råkar ut för dem fler gånger framöver. Ha en fortsatt trevlig dag! Med vänliga hälsningar: DAVID / Säkert Företag Sverige AB

   • Peter Fagerlund - ons, 24/07/2013 - 20:12

    Vi köpte EN annons av dupont som var rena skiten för ca 5000 kronor (inte jag!). Året efter kom en faktura på 15 000 kronor med en liten text att vi hade ett abonnemang med en uppsägningstid på 12 månader. Når vi bestred detta hävdade företaget att vi hade ett avtal eftersom vi fått en faktura och hotade med inkasso. Något avtal mellan oss har de inte kunnat uppvisa trots att vi frågat efter det mer än en gång. Detta var i juni 2012 och jag väntar fortfarande på kronofogden ska höra av sig, se faktiskt fram emot det. Ett tips om ni bestrider fakturan - spara dokumentationen. Jag är övertygad om att de väntar några år, sedan kommer en påminelse på fakturan som aldrig betalades och de hoppas ni bytt personal eller glömt det hela, så börjar det om. Man har ju tio år på sig att kräva en obetald faktura och det har hänt förr att de kommer igen med en gammal räkning 4-5 år efter att den kom första gången. HUMBUG !!

  Lägg till ny kommentar

  Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.