Bakgrundskontroll

Konsten att ha koll

Det är lätt hänt och väldigt mänskligt att bli duperad, förd bakom ljuset eller helt enkelt lurad. Därför kan upp till 30% av alla betyg vara manipulerade. Här kan du läsa ett av många exempel, direkt från en av Säkert Företags kunder:

”Vi anställde en ingenjör med goda vitsord och betyg. Han fick bra förmåner, tjänstebil, kreditkort, en stor mängd dyrbara verktyg etc och, inte minst, stor frihet att sköta sitt arbete.

Vi upptäckte med tiden att han slarvade med redovisning av utlägg, kvitton försvann och en del konstiga inköp gjordes på hans kort. När vi efter sex månader konfronterade honom sade han upp sig och försvann.

När Säkert Företag kontaktades var det dels för att lokalisera personen, dels utreda om några oegentligheter begåtts. De fann personen ganska snart, på en av kriminalvårdens anstalter där han avtjänade straff för tidigare begångna bedrägerier.

Han hade innan vi anställde honom förfalskat examensintyg från universitet, använt referenser som inte existerade och under anställningen duperat sin omgivning på de mest märkliga sätt. Han hade t.o.m kört omkring i vår tjänstebil utan att ha körkort!

Mannen är nu polisanmäld, en del av vår utrustning har återlämnats och vi kommer vid rättegång kräva honom på återbetalning av sexsiffriga belopp. Inte minst internt skickar vi rätt signaler – att med förtroende följer ansvar och att vi inte accepterar något annat.

Tack till Säkert Företag för en bra utredning och för ert kunnande!”

/HR-chef


<< Tillbaka