• Bitcoin. Säkert Företag Varnar

  tor, 18/01/2018

  Ingen har väl undgått alla nyheter den senaste tiden, om personer som har blivit miljonärer över en natt av att köpa och sälja Bitcoins. Värdet på en Bitcoin låg på 20 000 dollar i början av december, men har backat rejält sedan dess och ligger nu på 9 500 dollar.

  Trotts fallet så är Bitcoin marknaden fortsatt het och med det även bedragarna. Det finns mängder av Bitcoinmäklare som erbjuder dig att investera dina pengar i Bitcoins och de lovar snabba vinster och ett liv i lyx. Men som talesättet säger ”Är det för bra för att vara sant, så är det förmodligen det”. Visst har personer gjort sig en förmögenhet av att investera i kryptovalutan men väldigt många har också blivit lurade. Om du väljer att investera dina pengar i Bitcoin eller någon annan kryptovaluta, var då väldigt noga med att du investerar de hos en tillförlitlig och säker mäklare. Att köpa Bitcoins är egentligen inget som kräver mellanhänder och du kan köpa det själv om du vill.

  Gör din efterforskning noga, lita inte på att du hörde kompisens-kompis, kusins- syster göra en lyckad affär med en Bitcoinmäklare. Gör alltid dina egna efterforskningar och skapa dig en egen uppfattning och gör ditt val efter dina egna bedömningar. Gå in på Finansinspektionens hemsida och kolla på deras varningslista om mäklaren du tänkt investera hos finns med. Djupdyk ordentligt på nätet och ta reda på så mycket du kan om mäklaren/ investerings företaget.

  Hur går bedragarna tillväga? Ofta hamnar personer på hemsidor för Bitcoinmäklare via en länk eller en enkel googling. Hemsidorna ser mycket trovärdiga ut en del har blivit uppringda av personer som framstår som trovärdiga. De informerar om Bitcoins och hur snabbt man måste agera om man vill vara med på tåget, de övertalar en om hur bra det är att investera i Bitcoin och hur rik du kommer bli. När offret är ”fast” får de inloggningsuppgifter till falska hemsidor där de kan köpa Bitcoin och sen se hur deras pengar växer. Detta är i sin tur en illusion och det märker personerna oftast inte förrän efter ett par månader, när det är dags att plocka ut sin ”förmögenhet” och det inte går. Först då upptäcker offren att de blivit utsatta för ett bedrägeri och hela deras investering är borta.

  Man kan enkelt undvika bedragare genom att:

  • Inte klicka på länkar i mail, särskilt inte från skräpposten
  • Gå inte in i några djupare samtal med ”telefonförsäljaren”
  • Klicka inte på länkar gällande Bitcoins som kommer i SMS
  • Gör din efterforskning noga
  • Ta en titt på Finansinspektionens varningslista

  Att blint investera sina pengar hos en Bitcoinmäklare kan stå dig dyrt, det kan vara lika illa som att ge pengarna till en blind höna.

  Vi avråder ingen från att investera i Bitcoins, men vi uppmanar alla att vara uppmärksamma och försiktiga.


 • Lägg till ny kommentar

  Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.