• Känslig information i fel händer

  tor, 15/07/2021

  Del 1 av 3 i artikelserien om säker destruktion.

  Känslig information i fel händer

  Idag hanterar alla företag information som är hemlighetsstämplad. Det kan vara allt från kundinformation till ritningar. Att obehöriga inte får ta del av informationen är nog ingen nyhet för dig men vad händer om det värsta tänkbara blir sanning?

  Sekretessbelagd information ska inte slängas i den vanliga återvinningen där du vanligtvis slänger papper och elektronik. För att informationen ska förbli skyddad så behöver materialet förstöras så att det inte går att återställa igen. En av de stora riskerna för att er sekretessinformation blir offentlig är att personen eller personerna som ska destruerar dokument och hårdvaror slarvar med hanteringen. Kanske är sekretesskälen placerade precis vid ingången – tillgänglig för den som tänkt att bryta sig in.

  Allvarliga konsekvenser

  Tidsbrist, slarv och personal som inte har koll på vad som är känsliga uppgifter är bland de vanligaste orsakerna till att sekretessinformation hamnar på villovägar. Det är därför viktigt att informera personal och nyanställda om vilken känslig information som ni hanterar och hur era rutiner ser ut. Eftersom sekretessinformation inte enbart återfinns på papper utan även lagras i hårddiskar så är det viktigt att veta hur informationen lagras och hur den raderas. Personuppgifter som hamnar i orätta händer kan få allvarliga konsekvenser i form av ekonomisk skada, kränkning av frihet och rättigheter. Verksamheter kan också påverkas av minskad tilltro och böter. Vilket kan få förödande konsekvenser då raserad tilltro kan vara svårt att bygga upp igen.

  Få hjälp med destruktion

  Eliminera risken att känslig information hamnar i orätta händer genom att anlita en partner som kan garantera er en trygg och säker sekretesshantering. På Säkert Företag tar vi säkerheten på stort allvar. Därför har vi sedan en lång tid tillbaka teamat ihop med vårt moderbolag Sydsec, ett auktoriserat bevakningsföretag för att erbjuda dig en trygg och säker hantering av sekretessinformation. Med noga bakgrundskontrollerade väktare och arbetslokaler som är certifierade enligt SSF1063:2 med hög larm- och skyddsklassning ser vi till att dina hemligheter förblir hemliga. Vi har dessutom fasta slottider på en av Sveriges få förbränningsanläggningar, precis som Polisen och Tullverket, där vi ser till att innehållet i era sekretesskärl går upp i rök.

  Låt sekretessarbetet bli en inarbetad rutin i er organisation och ta inga risker kring känslig information. Vi på Säkert Företag hjälper er gärna med att se till att destruktion sker tryggt, säkert och på rätt sätt. Och vi står alltid redo för att besvara dina frågor och funderingar. Kontakta oss via info@sakertforetag.se eller ring 040- 611 90 50 redan idag.


 • Kommentarer

  • Iscriviti - sön, 09/06/2024 - 20:06

   Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

  Lägg till ny kommentar

  Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.