• Din Kommundel – General Marketing Finans Sweden AB

  Säkert Företag lägger till Din Kommundel – General Marketing & Finans Sweden AB på varningslistan efter många utsatt kunder samt tips.

  De ringer ut till vad de påstår sig vara en kund och hävdar att de haft ett avtal för annonsering vid tidigare tillfälle i internetkatalogen Din Kommundel. De pushar företagare att säga ja till ett avslut och en uppsägning. De ger sig inte från dem har fått ett JA till en ljudinspelning och där de även fått företagarens uppgifter. Enligt våra kunder är de väldigt otrevliga och påstridiga. Så fort de fått ett Ja avslutas samtalet. Kort därefter kommer en faktura med beskrivningen:

  ”Dinkommundel Baspaket, Företagsuppgifter från myndigheter, Bolagspresentation på dinkommundel.se, 5 sökord, ökad ranking på sökresultat, tillgång till Google Adwords 1000kr, fria uppdateringar under avtalstiden”

  Uppsägning: sker automatiskt efter sista avtalsdatumet. Detta verkar ju märkligt då de ringer ut och vill ha en bekräftelse på att kunden säger upp sig?!

  Går man tillbaka och kikar på avtalens datum så fanns inte General Marketing Finans Sweden AB till och då gör det det hela lite svårare att påvisa att ett tidigare avtal funnits mellan dem och den s k kunden.

   

  När vi har gått in och bestritt våra kunders fakturor gentemot General Marketing Finans Sweden AB har vi erhållit ett kravbrev samt denna vecka även tagit emot en påhittad stämningsansökan som initierar på att nästa möte är stockholms Tingsrätt. Stämningsansökan är undertecknad av Erik Persson-Jurist med telefonnummer 010-101 82 70. När vi sedan har bestritt detta har vår kund blivit uppringd av en man som påstår sig heta Mikael andersson, även han ringer från ovannämnda telefonnummer. Då ber han kunden att komma till Stockholms tingsrätt om 2 dagar för en rättslig tvist om de inte betalar in sin fordran. De påstår sig vara jurister, åklagare samt överåklagare som ringer från Stockholms tingsrätt, detta kan vara föregivare av allmän ställning enligt 17 kap. 15 § Brottsbalken

  De vägrar även att skicka ljudfiler då de påstår att de inte har något program att spara ner dem i och skicka över. De vill gärna att man ringer in och får det uppspelat i telefonen.

  Företagsuppgifter:

  GMFS / Din kommundel (General Marketing & Finans Sweden AB

  Orgnr: 556976-7162

  Box 1169, 121 15 Enskede

  Telefon, kundtjänst: 010-101 82 60

  E-postadress: ekonomi@dinkommundel.se

  Bankgiro: 563-6873

   

  Har du blivit drabbat av detta företag eller har du ett tips? Kontakta oss på 040-611 90 50 (knappval 2) eller per epost info@sakertforetag.se


  Bluffakturor

  Klicka på bilderna för att förstora dom.

 • Kommentarer

  • Maria Holm - tis, 14/04/2015 - 14:16

   Hej, Precis detsamma som Ni beskriver ovan har hänt oss nu i dagarna. Efter att vi i går bestridit det som skickats per post till oss och som hette "Information om stämningsansökan. Nästa instans Stockholms tingsrätt" med tillhörande faktura så ringde idag en Erik från, vad han kallade, "Överklagningsenheten i Stockholm" som hade samma nummer som Karl och drog hela valsen om att Åklagaren nu fått ta del av vårt fall och även fått lyssna på det inspelade avtalet. Inspelningen skall också ha skickats till SKL för att säkerställa att det inte "klippts & klistrats i det" som han uttryckte sig. Vidare undrade han om vi nu vill gå med på en förlikning innan fallet kommer upp i rätten eftersom det då kommer kosta oss mer i rättegångskostnader än att betala fakturan, då vår fall går under klassningen "Småmål i rätten". Jag bad att få återkomma i ärendet och fick hans nummer. Om han ringer igen så kommer vi självklart tacka NEJ till erbjudandet om förlikning. Hälsningar Maria

   • Carola Fundell - mån, 27/04/2015 - 19:34

    Hej Maria! Jag har råkat ut för samma sak, fick idag en stämningsansökan. Hur har det gått för er sedan du skrev detta inlägg?

  Lägg till ny kommentar

  Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.